İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Bibs Emzikler ile İlgili Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Bibs Emzikler ile İlgili Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Bibs Emzikler ile İlgili Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Bibs Türkiye Distribütörü olarak, Bibs emzikler ile ilgili, farklı konularda çok fazla soru alıyoruz. Biz de bu soruları tek bir yazıda toplayıp, cevaplara herkes tarafından kolayca ulaşılsın istedik. Şimdi sırasıyla, Bibs emziklerle ilgili çok sorulan soruları cevaplayalım...

Bibs emzik özellikleri nelerdir?

Bibs emziklerin hızla dünyaya yayılması ve giderek popüler olması sebebiyle, Bibs'in yeni bir emzik markası olduğu düşünülse de; sanılanın aksine Bibs, 40 yıllık Danimarka markasıdır. Çoğu emziğin Çin'de üretildiği bir dönemde, Danimarka tasarımı olan Bibs emzikler 80'li yıllardan itibaren Danimarka'da üretiliyor. Bibs emziklerin sade, gösterişsiz ve zamansız tasarımı 2017 yılında renklerle birleştiğinde dünya tarafından da büyük ilgi gördü. 40 yıldır %100 doğal kauçuktan üretilen Bibs emzikler, aynı zamanda emzik almayan birçok bebeğin Bibs emzikleri  kabul etmesi sebebiyle de çok tercih ediliyor.  Anne memesine en yakın emzik ucuna sahip olan Bibs emzikler, özel hava akışı sayesinde aynı zamanda en yumuşak uçlu emzik olarak da biliniyor. Özel tasarımlı dış bükey yapısı sayesinde Bibs emzik, bebeğin ağız çevresine yapışmıyor, iz yapmıyor ve nefes alışını engellemiyor. Üstelik, standart bir emziğin 10 gram olduğu bir dünyada, Bibs emzik sadece 6 gram! Bu hafifliğini de özel tasarımlı ultra hafif  plastiğine borçlu. Plastik demişken; Bibs emziklerin BPA, PVC ve fatalat içermediğini de belirtmek isteriz. Bebeğinize vereceğiniz en doğal emzik olan Bibs emzik; hafifliği, anne memesine benzerliği ve yumuşaklığı sayesinde bebeğiniz için en doğru seçim. Üstelik Bibs emzikler EN1400 Avrupa Standardı onaylı! Şimdi sırasıyla, Bibs emzikler hakkında bilmeniz gereken tüm detayları açıklayalım...

 

 

 Bibs emziğimiz ses çıkarıyor normal mi?

Evet normal. Çünkü Bibs emzikler, çoğu emziğin askine hava akışlıdır. En yumuşak emzik ucu olma özelliğini de hava akışlı olmasına borçlu. Bu yüzden -özellikle daha küçük aylarda- emerken bir miktar ses yapar. Bebeğinizin çene kasları güçlendikçe emiş gücü azaldığından çıkan ses de azalır. Bebekler, emerken senkronlu bir şekilde kendilerine eşlik eden bu ses eşliğinde uyumayı severler. Çene kasları güçlendikçe emiş gücü de azaldığından ses de azalır.

 

Bibs emziğin içine neden su doluyor?

Aynı sebepten! Çünkü bibs emzikler hava akışlı. Bu sebeple temizlerken içine su dolar. Emziğinizi temizledikten sonra, emziğin soğumasını bekleyip, emziğinizi ters çevirip emzik ucunu sıkarak dolan suyu boşaltmanız gerekiyor. Emzik ucundaki suyu boşalttıktan sonra emziği bebeğinize verebilirsiniz.

Eğer emziğinizi kaynamış suda bekletmek yerine aşağıda önerilen şekilde temizlerseniz, içine dolan suyu en aza indirmiş olursunuz.

 

bibs emzik nasıl temizlenir

Bibs emzikler nasıl temizleniyor? 

Bibs emziklerin nasıl temizlenmesi gerektiği ile ilgili çok soru alıyoruz; bu yüzden bu konuyu detaylıca anlatmak isteriz. Bildiğiniz gibi Bibs emziklerin uç kısımları %100 doğal kauçuktan üretiliyor. Bu yüzden öncelikli olarak söylememiz gereken, Bibs emziklerin -kauçuğun doğal yapısını bozduğu için- sterilizatör makinelerinde temizlenmeye ASLA uygun olmadığı. Aynı şekilde bulaşık makinesi veya mikrodalga da kauçuk emzikleri temizlemek için uygun değil. Peki Bibs emzikleri nasıl temizliyoruz? En iyi ve doğal kauçuğa zarar vermeyen yöntem, Bibs emziklerinizi bir süzgeçin içine almanız ve süzgeçin içindeki emziklerin üstünden lavaboya kaynar su dökmeniz... Bu yöntem, hem doğal kauçuğun sıcağa maruz kalma süresini kısalttığı için kauçuğun ömrünü uzatır hem de emzik ucuna fazla su dolmamasını sağlar.

Bir diğer yöntem olarak sıcak suda ( kaynatmadan) yine 2-3 dakika bekletebilirsiniz. Bibs emzikler hava akışlı olduğu için, temizleme sırasında emzik ucunun içine su dolması normaldir. Emziğin içindeki su soğuduktan sonra, emziği ucu yukarıya gelecek şekilde tutup sıkarak, emziğin içinde kalan suyu boşaltabilirsiniz. Hepsi bu kadar! Lütfen Bibs emziklerin sadece sıcak su ile temizlendiğini aklımızdan çıkarmayalım; sterilizatörlerden, mikrodalgalardan, bulaşık makinelerinden ve her ne kadar doğal içerikli olsa da emzik temizleyici deterjanlardan Bibs emziklerimizi kesinlikle uzak tutalım!

Sık sık, ilk kullanımdan önce ve daha sonra günlük olarak 5 dakika boyunca emziği kaynatmakla ilgili soru alıyoruz. KAYNATILMAMALIDIR. Aksi takdirde sonuç, rengi atan ve kırılan emziklerdir. Kaynatılma amacıyla üretilmemişlerdir ve bu nedenle yüksek derecede hasarlanırlar. Bunun yerine, temizleme talimatlarına uygun olarak temizleyerek, Bibs emziğin dayanıklılığından ödün vermeden bakterilerden arındırılmış olacağına emin olabilirsiniz.

bibs emzik temizliği

 

Bibs emzikleri ne sıklıkla temizlemem gerekir?

Yenidoğan bebeklerin bünyeleri, mikroplara karşı savunmayı henüz öğrenmediklerinden, ilk 3 aya kadar bebeklerde kullanılan malzemelerin sıklıkla temizlenmesi gerekir. Bu sebeple, bebeğinizin ayına göre temizleme rutini önerimiz aşağıdaki gibidir:

0-3 Ay: Emzik her gün 1 defa 2-3 dakika sıcak suda bekletilerek temizlenmelidir. Ayrıca emzik her yere düştüğünde kaynar sudan geçirilmelidir.

3+ Ay: Emzik her gün kaynar sudan geçirilerek temizlenmelidir. Ayrıca emzik her yere düştüğünde soğuk sudan geçirildikten sonra bebeğe verilmelidir. 

 

Bibs emziğin arka kauçuk kısmı beyazladı, neden?

Bibs emziklerin arka tarafında yuvarlak olarak bulunan kauçuk, plastik kısma sabitlenmiş ve gergin bir şekildedir. Bu sebeple sıcağa maruz kaldıkça rengi açılır. Kaynattıkça ya da yanlışlıkla sterilizatörde temizlenince giderek beyazlar. Bunun için de en iyi yöntem olarak emziklerinizi, yukarıda anlattığımız şekilde, emziğin üstünden kaynar su dökmek suretiyle temizlemenizi öneririz.

 

bibs emzik büyüyor

Bibs emzikleri ne kadar süre kullanabiliyoruz? Bibs emzikler kullandıkça büyüyor mu?

Öncelikle şaşırmak serbest, fotoğraftaki iki emzik de aynı beden; ve bu normal. Hemen açıklayalım: Kauçuk, yüksek esneme yapısı sayesinde bebeğe anne memesi hissini verir; ki bu harika! Ama aynı zamanda, kauçuk doğal bir malzeme olduğundan esneme, emişe göre şekil değiştirme ve büyüme yapar. Bu yüzden, doğal malzeme yapısı gereği, kauçuk emziklerin 4-6 hafta aralığında hijyen ve güvenlik sebebi ile değiştirilmesi gerektiği belirtilir. Biz de özellikle hem internet sitemizde ürün açıklamalarında yer alan bakım talimatı kısmında, hem de ürün paketindeki türkçe açıklama metninde bunu mutlaka belirtiyoruz. Burada bahsedilen güvenlik, emzik ucunun zamanla büyümesi ve kauçuğun yapısının bozularak parçalanmaya başlamasıdır. Ürünler, bu süre içindeki kullanıma göre büyüme payı hesaplanarak üretiliyor. Bu yüzden, 4-6 hafta aralığında kullandığınız emziği değiştirdiğiniz sürece, kauçuk emziğinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı beden emziği, 2-3 hafta arayla almanıza rağmen birinin büyük, diğerinin küçük görünmesinin de sebebi bu.

 

Bebeğim yeni Bibs emziği kabul etmiyor, eski emziğini istiyor, ne yapmalıyım? 

Kauçuk emzikler doğal yapıları gereği kullandıkça büyüdüğünden, Bibs emziklerinizi 4-6 hafta aralığında yenilemeniz gerekiyor. Bu süre içinde emzik yenilenmediği takdirde, yeni emzik ile kullanılan emzik arasındaki fark çok büyük oluyor ve bebeğiniz eskisinin büyüklüğüne alıştığı için yeni emziği almak istemeyebiliyor. Öncelikle emziğinizi çok büyümeden, tavsiye edilen zaman aralığı içinde değiştirmenizi öneriyor ve eğer bu zor durumda kaldıysanız yapabilecekleriniz hakkında bilgi vermek istiyoruz: 

İlk yapmanız gereken, eski emziği bebeğinize asla göstermemek ve asla teklif etmemek olmalı. Ne kadar ağlasa da 1 hafta sabır gösterip, emzik istediği her an sadece yeni emziği teklif etmelisiniz. 1 hafta içinde dirençleri kırılıyor ve yeni emziği kabul ediyorlar genelde. Sonrasında da tek emzik kullanmak yerine 2 emziği dönüşümlü kullanmak, tek emzik büyüklüğüne bağlanmamalarını sağlıyor ve emzik değişimlerine kolay adapte olmalarını sağlıyor.

 

Bibs emzik bedenleri nelerdir ve hangi bedeni seçmeliyim?

Bibs emziklerin 0-6 ay, 6-18 ay ve 18-36 ay olmak üzere 3 farklı bedeni mevcut.

Bibs emzik bedenleri

 

Belirtilen bedenlere ay olarak geçiş, bebeğinizin ağız gelişimine göre değişebilir. Emzik bedenleri kılavuz olarak alınmalı ama bebeğinizin anatomik ağız gelişimine göre geçiş sürecinin değişebileceği bilinmelidir.

Bibs emziği bebeğinize verdiğinizde eğer bebeğiniz öğürme refleksi gösteriyorsa bu, bebeğinizin emziği almak istemediğini göstermez. Emziği istemeyen bebek öğürme refleksi göstermez, emziği tükürür. Emzik ucu bebeğinize büyük geldiği için boğazına dayanıyorsa öğürme refleksi oluşur. Böyle bir durumda ya daha ufak bir emziği denemeli ya da bir büyük bedene geçmek için bir süre daha beklemelisiniz.

 

Bibs emziğin bebekler tarafından tutulma oranı nedir? Bebeğim kesin tutar mı?

Hiçbir emziğin her bebek tarafından %100 kabul edilme oranı olmadığı gibi, Bibs'in de bütün bebekler tarafından kabul edileceğinin bir garantisi bulunmuyor. Fakat Bibs emziklerin bebekler tarafından en kolay kabul edilen emzik olduğu bir gerçek. Emzik kabul etmeyen pek çok bebek Bibs emziği kabul ediyor. Bu yüzden bir emzik deneyecekseniz önceliğinizin Bibs emzik olmasını öneririz.

 

 

bibs emzik farkı

Bibs emziğimizin biri şeffaf biri puslu, normal mi?

Evet normal. Çünkü Bibs emzikler %100 doğal kauçuktan üretiliyor. Kauçuk doğal bir malzeme olduğundan emziğiniz de şeffaf/puslu, açık renk/koyu renk, daha ince/daha kalın olabilir. Hepsini güvenle kullanabilirsiniz.

 

Bibs emzikler çok eskiden bakkallarda satılan bakkal emziği mi?

Hayır değil. Zamanında "bakkal emziği" adı altında satılan emzikler, doğal kauçuktan üretilmediği ve sağlığa zararlı olduğu için toplatılmıştı ve satışı yasaklanmıştı. Bibs 40 yıldır Danimarka'da %100 doğal kauçuktan üretiliyor. Şekil olarak benzerlik göstermesi dışında, Bibs'in bakkal emzikleri ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Umarız  Bibs emziklerle ilgili aradığınız tüm soruların yanıtlarını bu yazıda bulabilmişsinizdir. İlave sorularınız varsa Bibs Türkiye instagram hesabımızdan (@bibs_turkiye ) sorularınıza hızlıca yanıt alabilirsiniz. 

 

Sevgilerimizle...

Bibs Türkiye - Mamakido

 

*Bu blog yazısının tüm hakları Mamakido Dış Ticaret AŞ'ye aittir. Yazının kopyalanması, farklı internet sitelerinde paylaşılması yasaktır. 

 

 

 

Read more